Courgetteburgers

Opzoek naar een (veganistisch) burgerrecept? Dan ben je met deze courgetteburgers aan het juiste adres.

Wat heb je nodig? Voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 130 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 40 gram havermout
  • 1 el verse munt
  • Handje peterselie
  • Geroosterde hazelnoten
  • Peper / zout
  • Olijfolie

Rasp de courgette in de keukenmachine en dep deze daarna droog. Meng vervolgens de overige ingrediënten (m.u.v. de olijfolie) samen met de kikkererwten in de keukenmachine. Maal deze fijn. Vervolgens maak je er burgers van en bak je deze in een verhitte pan met olijfolie. Let op: voorzichtig omdraaien. Smakelijk!! 😀

Het ‘on the side’ recept is een granensalade met wortel, grapefruit en munt. Dit is een recept van Albert Heijn. In samenwerking met Albert Heijn Deppenbroek maakte ik dit recept in een vlog. Check de Facebook van AH Deppenbroek of gewichtsconsulent VitAline voor meer info en natuurlijk de vlog 😉

 

Zalm uit de oven

Zin in een mager recept? Wil je een detox houden na je zware weekend? Of ben je dol op vis? Dan is dit recept voor zalm uit de oven i-de-aal. Los van dat het heerlijk is, is het ook nog eens ontzettend simpel! Wat wil je dan nog meer he? 😉

  • Zalm (diepvries -> eerst laten ontdooien)
  • Verse peterselie
  • Verse dille
  • Plakje citroen
  • Peper / zout

Pak je zalm in aluminiumfolie en voeg de kruiden, citroen & peper / zout toe. Vervolgens ongeveer 20 minuten op 200 graden en je bent al klaar. Simpel maar de smaak is te omschrijven als het neusje van de zalm 😉